Jadłospis dekadowy 15.02–26.02.2021
DATA |
I DANIE |
II DANIE |
ZMIANY |
15.02 PONIEDZIAŁEK |
Zupa z fasolki szparagowej. |
Ryż z sosem słodko-kwaśnym z kurczakiem. Kompot |
|
16.02 WTOREK |
Zupa szczawiowa z ziemniakami. |
Kasza pęczak, schab w sosie cebulowym, surówka z białej kapusty, brzoskwinia w syropie. Kompot. |
|
17.02 ŚRODA |
Zupa jarzynowa z ziemniakami. |
Makaron pene ze szpinakiem i serkiem mascarpone. Kompot. |
|
18.02 CZWARTEK |
Zupa ryżanka z koperkiem. |
Kotlet z piersi kurczaka, serem żółtym, ziemniaki, mizeria. Kompot. |
|
19.02 PIĄTEK |
Kwaśnica z ziemniakami. |
Kopytka ze słoniną, surówka marchwi i pomarańczą. Kompot. |
|
22.02 PONIEDZIAŁEK |
Kalafiorowa z ziemniakami. |
Makaron z truskawkami i śmietaną. Kompot. |
|
23.02 WTOREK |
Krupnik z kaszy pęczak. |
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki. Kompot. |
|
24.02 ŚRODA |
Ogórkowa z ziemniakami. |
Ryż z jabłkiem, cynamonem i śmietaną. Kompot.
|
|
25.02.02 CZWARTEK |
Pomidorowa z makaronem. |
Bitki wieprzowe , ziemniaki , buraczki gotowane, brzoskwinia w syropie. Kompot. |
|
26.02. PIĄTEK |
Zupa zacierkowa. |
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Kompot. |