Jadłospis dekadowy 3.12–16.12.2020
DATA |
I DANIE |
II DANIE |
ZMIANY |
3.11 CZWARTEK |
Zupa pomidorowa z makaronem. |
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki. Kompot |
|
4.12 PIĄTEK |
Zupa szczawiowa z ziemniakami. |
Kopytka ze słoniną, surówka z marchwi i jabłka. Kompot. |
|
7.12 PONIEDZIAŁEK |
Zupa barszcz biały z ziemniakami. |
Spaghetti z sosem pomidorowym i żółtym serem. Kompot. |
|
8.12 WTOREK |
Rosół z makaronem. |
Filet z piersi kurczaka, ziemniaki, sałata lodowa z oliwą i koperkiem. Kompot. |
|
9.12 ŚRODA |
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami. |
Naleśniki z serem i dżemem. Kompot. |
|
10.12 CZWARTEK |
Barszcz czerwony z ziemniakami. |
Kasza gryczana, bitki wieprzowe, ogórek kiszony. Kompot. |
|
11.12 PIĄTEK |
Zupa zacierkowa. |
Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. Kompot. |
|
14.12 PONIEDZIAŁEK |
Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami. |
Kluski leniwe z bułką i masłem, surówka z selera i ananasa. Kompot.
|
|
15.12 WTOREK |
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami. |
Ryż brązowy, potrawka z kurczaka, pomidor z cebulką. Kompot. |
|
16. 12 ŚRODA |
Zupa krupnik z kaszy pęczak. |
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. Kompot. |
|