Jadłospis dekadowy 2.11–18.11.2020
DATA |
I DANIE |
II DANIE |
ZMIANY |
2.11 PONIEDZIAŁEK |
Zupa pejzanka |
Placki z jabłkiem. Kompot |
|
3.11 WTOREK |
Zupa z groszku zielonego z ziemniakami. |
Pierś indycza pieczona w sosie, kasza gryczana, ogórek kiszony. Kompot. |
|
4.11 ŚRODA |
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty. |
Spaghetti z sosem pomidorowym i serem żółtym. Kompot. |
|
5.11 CZWARTEK |
Zupa grochowa z ziemniakami. |
Kluski leniwe z bułką i masłem, surówka z selera z rodzynkami. Kompot. |
|
6.11 PIĄTEK |
Zupa krupnik z ziemniakami. |
Leczo z warzywami. Kompot. |
|
9.11 PONIEDZIAŁEK |
Barszcz biały z ziemniakami. |
Zapiekanka ziemniaczana. Kompot. |
|
10.10 WTOREK |
Zupa zacierkowa. |
Kotlet z piersi kurczęcej, ziemniaki, fasolka szparagowa. Kompot. |
|
16.10 PONIEDZIAŁEK |
Zupa jarzynowa z ziemniakami. |
Naleśniki z musem owocowym. Kompot. |
|
17.10 WTOREK |
Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami. |
Ryż brązowy, potrawka z kurczaka. Kompot. |
|
18. 10 PIĄTEK |
Zupa pomidorowa z makaronem. |
Pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty. Kompot. |